Hovedside Litt om meg Undervisningsopplegget Priser og vilkår Kontakt

Gitarpedagog Svein Vold - Oslo

Litt om meg

Jeg er født i 1960 og oppvokst på Hamar. Da jeg var tolv år gammel begynte jeg å spille gitar, med min to år eldre søster som gitarlærer. Hun var også nybegynner, og mente at den beste måten å lære på, var å forsøke å lære bort til andre. Dermed trengte hun en forsøkskanin, og jeg ble den utvalgte. Med tiden overgikk kaninen sin læremester, og jeg utviklet meg til en skikkelig nerd som heller satt inne og spilte gitar enn å fly ute etter jentene. Senere ble det el-gitar, jeg begynte i band og ble etterhvert mer og mer interessert i jazz. Parallelt med dette begynte jeg å ta timer i klassisk gitar.   

Fra 1983 til 1989 studerte jeg så klassisk gitar, kammermusikk, musikkteori og musikkpedagogikk ved Agder Musikkonservatorium, og ble samtidig pappa til tre praktfulle jenter! Senere tok jeg også veiledningspedagogikk ved Høgskolen i Agder. Fra tidlig på nittitallet og frem til sommeren 2007 underviste jeg i gitar ved kulturskolene i Songdalen, Mandal, Lindesnes, Lyngdal og Farsund og ved Vågsbygd Videregående Skole, jeg var rektor ved tre av kulturskolene (Songdalen, Lindesnes og Farsund), og jeg underviste i gitarmetodikk og var praksisveileder ved Agder Musikkonservatorium. Som utøver har jeg vært aktiv, bl.a. i Trio Concertante (klassisk musikk, samtidsmusikk og kammerjazz) og jazztrioen TEMPO-Lett (sax/gitar/bass, vi spiller cooljazz, bossa, ballader m.m.)  Fra høsten 2007 og fram til sommeren 2011 var jeg bosatt utenfor Hamar, og underviste ved Steinerskolen på Hedemarken (ett år), Stange Kulturskole og Stange Videregående Skole. Sommeren 2011 kjøpte jeg så et gammelt kråkeslott fra 1890 i Ekebergskrenten i Oslo, sammen med min samboer Ingvill. I 2013 fullførte jeg en master i musikkvitenskap ved UiO. Der analyserer jeg jazzpianisten Bill Evans' musikalske stil, med særlig vekt på påvirkninger fra impresjonismen. Pr. i dag er jeg ansatt som gitarlærer ved Stange Kulturskole og Enebakk Kulturskole (fra høsten 2013).

Som pedagog er jeg svært opptatt av å lage undervisningsopplegg som er tilpasset elevenes forkunnskaper, musikksmak og alder, gruppenes størrelse og sammensetning m.m.  Les mer om undervisningsopplegget her.